Wilma
Ik ben altijd met creatieve activiteiten bezig geweest. In mijn jeugd bij hobbyclubjes en later met korte workshops op allerlei gebied.
Door de ontwikkelingen in het gezin met opgroeide kinderen en een baan in de gezondheidszorg, was er minder gelegenheid voor creatieve activiteiten. Wel maakte ik veel kleding voor de kinderen.
Toen het weer mogelijk werd heb ik de draad opgepakt met workshops keramiek. Omdat ik meer wilde dan enkel kort durende workshops, ben ik in 2000 de opleiding Creatieve Handvaardigheid van de SKE in Amsterdam gaan doen. Hierbij werden allerlei technieken behandeld.
Aansluitend bij de zelfde organisatie de opleiding tekenen en schilderen gedaan. Tijdens deze opleiding merkte ik dat mijn voorkeur bij het ruimtelijk werk lag.
Ik kwam in contact met de keramische opleiding van de SBB in Gouda. Hier voelde ik me helemaal thuis.
Dit was een drie jarige ambachtelijk technische opleiding. Deze breed georiënteerde opleiding, waarbij zowel het handvormen als draaien op een draaischijf en het leren glazuren aanbod kwamen.
Daarna heb ik nog extra leerjaren gevolgd om de kunstzinnige kant te verdiepen. Nog steeds vind ik het inspirerend om nieuwe kennis op te doen, nu via kortere opleidingen of een cursus van meerdere dagen. De mogelijkheden zijn zo talrijk en juist om met vakgenoten dieper op de materie in te gaan is heel verrijkend.